Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

να λυπηθεί τον εαυτό του...

-Δεν σε ξέρω, γύρισε σε παρακαλώ από το άλλο πλευρό και κοιμήσου.

Η φωνή της ήταν πάντα η ίδια η ειλικρίνεια.Τού είπε ότι δεν τον ξέρει ενώ είχαν έρθει μαζί διακοπές εδώ και λίγες μέρες σ' αυτόν τον διαβολότοπο, στο ίδιο δωμάτιο, ως ένα πολυκαιρισμένο ιδιότυπο ζευγάρι.
Εκείνο που τον ενόχλησε δεν ήταν ότι λίγη ώρα πριν τής είχε μιλήσει άσχημα αλλά ότι θα μπορούσε να κοιμάται με έναν άγνωστο στο ίδιο κρεβάτι...

Πέρασε πολύ ώρα για να θυμηθεί ότι την είχε πονέσει πολύ.Και να λυπηθεί. Τον εαυτό του... Πάντα τον εαυτό του.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ζευγάρια, που αντί να είναι το αυτονόητο, ένα πράγμα δηλαδή, είναι δύο διαφορετικές πραγματικότητες, δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν τον άλλο που πληγώσαν πολύ αλλά μονάχα τους τον εαυτό τους. Εκεί ο έρωρας έχει χαθεί και η έννοια ζευγάρι δεν υφίσταται καν. Να με συγχωράς για τον χαοτικό μου λόγο αλλά είμαι δυσλεκτικό πλάσμα. Και το απόσπασμα "την είχε πονέσει πολύ αλλά σκέφτηκε τον εαυτό του", πολύ επίκαιρη ρε γαμώτο. Και πάντα θα είναι, γιατί κάποιες υπερβάσεις δεν μπορούμε να τις κάνουμε ή όταν τις κάνουμε είναι λάθος στιγμή και άνθρωπος. Ίσως δεν ξέρω. Ήταν πολύ όμορφο πάντως αυτό που ανάρτησες.

Ανώνυμος είπε...

ο λέει στην απο πάνω:
ευτυχώς!!!!!που τα ζευγάρια δεν είναι ένα πράμα
παραπομπή από Deleuze (παρμένο από zinefa μιας φίλης):
"ο άλλος είναι ένας ολόκληρος κόσμος με τις ιδιαιτερότητες του...."

....ενάντια στο γλυκανάλατο γυάλινο ρομαντισμό....

Ανώνυμος είπε...

Δεκτό αγαπητέ και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψες. Αλλά μάλλον δεν εννόησες καλά τι ήθελα να πω. Αναφέρομαι στους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν και να νιώσουν κάτι εκτός από τον εαυτό τους και όχι μόνο όσον αφορά τις ερωτικές τους σχέσεις. Έτσι και αλλιώς καμία σχέση δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Και τονίζω ευτυχώς που όπως λες και εσύ τα ζευγάρια δεν είναι ένα πράγμα παραπομπή απο Deleuze

Ανώνυμος είπε...

Δεκτό αγαπητέ και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψες. Αλλά μάλλον δεν εννόησες καλά τι ήθελα να πω. Αναφέρομαι στους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν και να νιώσουν κάτι εκτός από τον εαυτό τους και όχι μόνο όσον αφορά τις ερωτικές τους σχέσεις. Έτσι και αλλιώς καμία σχέση δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Και τονίζω ευτυχώς που όπως λες και εσύ τα ζευγάρια δεν είναι ένα πράγμα παραπομπή απο Deleuze, αλλά εντάξει το να λες οτί ο τρόπος που βλέπουν κάποιοι τις σχέσεις σαν μια κατάσταση που αφορά δύο και όχι τον ένα και τον εαυτό του, είναι γλυκανάλατος γυάλινος ρομαντισμός είναι λίγο εκτός θέματος

Ανώνυμος είπε...

ο δευτερος απαντά έτσι επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει:
"είναι εκτός θεματος";;;;;;;
συγνώμη δεν ήξερα ότι γράφω έκθεση εδώ μέσα
τα πνευματικά μου δικαιώματα παρακαλώ!!!!!
(πρόσεχε δεν είπα: "αντε ψόφα!
ήμουν ευγενικός)

Ανώνυμος είπε...

μα γιατί βρε πουλάκι τέτοια ασυνενοησία. Προς τι η επίθεση? Ούτε εσύ να γράφεις έκθεση ούτε εγώ να επεξηγώ τι γράφω γιατί κατάλαβες άλλα . Τι να λέμε τώρα και ειδικά μέσω σχολίων. Σου λέω οτί συμφωνούμε, αλλά πως να το κάνουμε άλλα έγραψα άλλα κατάλαβες. Τώρα περί πνευματικών δικαιωμάτων νομίζω στην εθνική βιβλιοθήκη πρέπει να πας.
σμακ που λένε και στο χωριό μου

santinistas είπε...

Σωπάστε τώρα,
Βγήκανε στους δρόμους
τα παιδιά να παίξουν
Και κλείστηκαν οι
αρχόντοι τρομαγμένοι
στα σπιτικά τους.
διότι είχαν παιχνίδια αληθινά.
Αυτή τη φορά

santinistas

Ανώνυμος είπε...

...ενάντια στο γλυκανάλατο γυάλινο ρομαντισμό...;;;

Μάλιστα. Μπορούμε λοιπόν αφού τελειώνουμε στο δέρμα μας να γαμούμε τον Άλλον αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε φύσει και θέσει εγωιστές. Ιδιοτελής η αγάπη, ιδιοτελής ο έρωτας, ιδιοτελής η αλληλεγγύη. Εδώ λοιπόν η αμοιβαιότητα καθίσταται ύποπτη γλυκανάλατου γυάλινου ρομαντισμού.

Ω! Τί όμορφο δώρο κάνουμε στον πιο τυχοδιωκτικό καπιταλισμό! Ο καθένας για την πάρτη του και με τη βούλα πλέον ενός χυδαίου "ριζοσπαστικού" πραγματισμού. Επίθεση λοιπόν στον διπλανό μας! Τους ανοίγουμε πληγές και μετά τις γαμάμε!

Δεν συμφωνείτε εσείς οι δυό και είναι πασιφανές ποιός πρέπει να "ψοφήσει" (κι όχι γιατί είναι εκτός θέματος αλλά γιατί είναι εκτός αλληλεγγύης, αγάπης και αμοιβαιότητας)

Ανώνυμος είπε...

μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα μιας και εγώ αδυνατό να αντιληφθώ πως συνδέεται ο γλυκανάλατος ρομαντισμός και η εναντίωση σε αυτόν με τον εγωισμό και τον ατομικισμό.........